Rokfortos keksz

Ha Rokfort, akkor Harry Potter, de természetesen semmi köze nincs ennek a remek csemegének a kasszasikerű filmhez. Hiszen a rokfort egy híres francia márványsajt, melyet a legrégebbi és legjobb francia sajtfajták egyikének tartják.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 12 dkg liszt
- 10 dkg rokfort/kéksajt
- 1 mk só
- ízlés szerint szezámmag/fekete hagymamag/sáfrányos szeklice
Elkészítés
A vajat, a sajtot és a lisztet elmorzsoljuk a sóval, majd összegyúrjuk. Ezután egy 30cm-es rúddá formázzuk. A rudat egy fóliába tekerjük bele és hűtőbe rakjuk pihenni, amíg meg nem szilárdul (1 óra vagy 1 éjszaka) és vágni nem lehet. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, fekete hagymamaggal vagy sáfránnyal. Végül meleg sütőbe rakjuk és szép barnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük, mivel forrón könnyen morzsolódik.
Ízletes aprósütemény délutáni ejtőzéshez és vendégvárásnál is remekül szuperel.
Kóstold meg egy másik csemegénket, a császári süti receptünket is!