Lencsefőzelék

Ha valami finom ebédre vágysz és szereted a főzeléket, akkor feltétlenül készítsd el ezt az egészséges ételt!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 babérlevél
- 1 db füstölt húsízesítő kocka
- néhány csipetnyi só
- 4 dl tejföl
- 6 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kanál citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés
Először is, a lencsét a főzés napja előtt este áztassuk be. Másnap leöntjük a levét, majd egy lábasban bő vízzel feltesszük főni. A forrás után néhány perccel a levét ismét öntsük ki az edényből, és forró vízzel felöntve a fűszereket keverjük hozzá és főzzük puhára a lencsét.
Ez idő alatt lássunk neki a rántás elkészítéséhez. Az olajon a lisztet pirítsuk meg, majd az apróra vágott hagymákat szórjuk bele és hintsük meg pirospaprikával. Hideg vízzel keverjük ki, majd rántsuk be vele a főzeléket. A tejfölt keverjük ki, és tegyük hozzá a főzelékhez. Ezután ízlés szerint cukorral és citromlével ízesíthetjük.