Egy könnyed desszert, amit anno biztosan ettél a nagyinál: Villámgyors eperhab
Pár perc alatt kész a szezon legfinomabb édessége, mindössze három hozzávalóból.
Eperhab
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 2 db tojásfehérje
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított epreket kicsumázzuk, apróra vágjuk, egy tálba tesszük, majd egy villa segítségével összetörjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig még tovább verjük: akkor tökéletes, amikor a tálban már meg sem mozdul a hab, ekkor lesz megfelelően kemény. Ha elértük a kívánt állagot, óvatosan beleforgatjuk az összetört epret, majd hűtőben legalább fél órán át pihentetjük fogyasztás előtt. Kisebb poharakban tálalva, tejszínhabbal és egész eperrel a tetején a legfinomabb!