Egy laktató első fogás, mindössze fél óra alatt: Pikáns kaporleves húsgombóccal

Ha egyszer megkóstolod, nem fogsz tudni leállni vele!
Kaporleves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 25 dkg darált hús
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 tk cukor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk ecet
- só, bors
Elkészítés:
A kaprot apróra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, felengedjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, és lassú tűzön 15 percig főzzük. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojást, a zsemlemorzsát, valamint az apró kockákra felaprított újhagymát és alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben puhára főzzük. A tejfölt a keményítővel, egy csipet sóval és fél deci vízzel simára keverjük, egy picit pedig a levesből is hozzáadunk, így nem lesz csomós a levesünk. Egy gyors mozdulattal bekeverjük, újra forraljuk az egészet és már készen is vagyunk – utolsó lépésként a levest ízesíthetjük ecettel és cukorral.
További két kapros ételért lapozz!
Oldalak
