Reszelt fehérrépa leves
Ha egy egyszerűen elkészíthető, de mégis finom levesre vágysz, akkor készítsd el receptajánlatunkat!
30 dkg fehérrépa (vagy petrezselyem gyökér)
3 evőkanál étolaj
1 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
8 dl víz
2 dl tejszín
1 csomag petrezselyem levél
A fehérrépát (de a levest készíthetjük akár karfiolból, zellerből, karalábéból is) mosás, tisztítás után nagyobb reszelőn lereszeljük, 3 evőkanál étolajon röviden lepirítjuk, ízesítjük a Knorr Házias Tyúkhús Levesalappal, röviden pároljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. 10 percig főzzük, ezt követően hozzáadunk 2 dl tejszínt és már tálalhatjuk is apróra vágott petrezselyemmel megszórva. A leves elkészíthető zöldborsóból és kukoricából is – természetesen ezeket nem kell lereszelnünk.