Répatorta liszt nélkül: a nyuszi is ettől marad karcsú

A répatorta egyszerű, mégis különleges és tökéletes dísze lehet az ünnepi asztalnak is. A most következő recept lisztmentes, így a diétába is jobban belefér.
Hozzávalók
- 6-8 darab közepes vagy nagy répa
- 2-3 érett banán
- 2 ek kókuszolaj (ha nincs, étolajjal is finom lesz)
- 1 kk sütőpor
- 3 tojás
- csipetnyi só
- fahéj, őrölt szerecsendió, kardamom vagy vanília ízlés szerint
- dió, mazsola (egy étcsokit is elbír, ha ennyi bűnözés belefér)
- egy bögre zabpehely egészben vagy őrölve
Elkészítés: répatorta
1. A tojássárgáját válaszd szét a fehérjétől, majd verd őket habbá. A megtisztított répákat reszeld apróra, add hozzá a félretett tojássárgáját.
2. Minél érettebb banánokat válassz, ha az egész barna, az sem probléma. Annál édesebb lesz a sütemény, hiszen a banánt nem csak a tészta állagának javításához rakjuk bele, hanem a cukor helyettesítéséért is. Egy tányérban nyomkodd őket pépesre, majd add hozzá a reszelt répához.
3. A zabpelyhet ízlés szerint egyben vagy apróra törve, esetleg liszt finomságúra darálva is hozzáadhatod. Következhet a sütőpor és a kókuszolaj és ízlés szerint a fűszerek. Végül add hozzá az apróra vágott magvakat, aszalt gyümölcsöket.
4. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Tedd félre a tésztát, hogy a zabpehely kissé megszívja magát a folyadékkal és lágyabbá váljon. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd a tésztát. Fél óráig vagy villapróbáig süsd, majd fogyasztás előtt hagyd legalább langyosra hűlni.
Jó étvágyat hozzá!