Reform répatorta, diétázóknak is - Recept

A következő finomság egy répatorta lesz, melyet teljes kiőrlésű liszttel készítünk, és ha cukormáz helyett fehérjeporból készítünk rá krémet, még a fehérjetartalmát is növeljük.
Hozzávalók
- 30 dkg sárgarépa
- 3 tk szódabikarbóna
- 1 narancs reszelt héja
- kevés kókuszzsír a tepsi kikenéséhez
- 5 db tojás
- 15 dkg méz
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly- vagy zabliszt
- 20 dkg dió
- 1 tk fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük, a diót megőröljük. A tojások sárgáját összekeverjük a mézzel, a répával, a liszttel, a dióval, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához, és a kókuszzsírral kikent, liszttel beszórt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a tortát!
Cukormáz helyett fehérjepuding
A tetejére mascarponés krém vagy cukormáz helyett készítsünk vaníliás fehérjeporból kevés víz hozzáadásával krémsűrűségű masszát, amivel megkenhető a kihűlt tortánk. Ha a teljes kiőrlésű lisztet kicseréljük máklisztre, akkor gluténmentes, akár paleolit diétába illő sütit is készíthetünk.
Jó sütögetést és kitartás!
A cikk elkészítésében szakértő partnerként közreműködött: Silye Gabriella, a BioTech USA sporttáplálkozási szakértője.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Forrás: BiotechUSA; Fotó: cookingclassy.com
Oldalak
