Rántott mozzarella – belül krémes, kívül ropogós

Magában, mártogatóssal, de körettel is fogyaszthatod.
Rántott mozzarella
Hozzávalók:
- 50 dkg mozzarella sajt
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- friss petrezselyemlevél
- olaj
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, a tojásokat egy csipet sóval és apróra vágott petrezselyemlevéllel felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Miután a sajtot duplán panírozzuk, még egyszer a tojásba merítjük, a végén pedig újra a zsemlemorzsába. A sajtrudakat forró olajban aranybarnára sütjük. Magában is, de paradicsomszószba mártogatva vagy rizzsel, sült krumplival is fogyaszthatjuk.
További bekapni való falatokért lapozz a következő oldalra!
Fotók: 123rf.com
Oldalak
