Mennyei harapnivalók: 3 krumplis étel ugyanabból a 4 hozzávalóból
Gyerekkorunk megunhatatlan ízei.
Krumplilángos
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 35 dkg finomliszt
- olaj
- só
Elkészítés:
A meghámozott krumplit sós vízben megfőzzük és még melegen krumplinyomón áttörjük. Ezután, ha kihűlt, a sóval elkevert liszttel, gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd a tetejét olajozzuk és összehajtogatjuk. Fontos, hogy minden hajtásnál olajozzuk újra a tésztát. 10 percig pihentetjük, majd ismételjük a nyújtást, hajtogatást. Kisebb citrom méretű gombócokat formálunk a tésztából, amiket egyenként kerek lappá nyújtunk. Olajjal vékonyan kikent, forró serpenyőben vagy palacsintasütőben a lángosok mindkét oldalát megsütjük. Ehetjük magában, de fokhagymás tejföllel megkenve is ízletes eledel.