Rakott kel - Vitaminebéd
A hideg napok egyik legjobb vitaminforrása a kelkáposzta. Legtöbben ódzkodnak a kelkáposztaszótól, pedig nagyon sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz.
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 70 dkg darált hús
- 30 dkg rizs
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- Só
- Őrölt fekete bors
- Pirospaprika
- Ételízesítő
- Étolaj
Elkészítés
A káposztát mossuk meg, vágjuk negyedekre és távolítsuk el a torzsáját. Sós forró vízben 15 percig főzzük. Közben készítsük el a riszt. A vöröshagymát vágjuk apróra és pirítsuk üvegesre. Tegyük rá a húst, majd fűszerezzük be. Pároljuk puhára kevés vízzel. Egy tepsi aljára tegyük a káposztalevelek felét, majd a rizst, Ezután jöhet a hús és a maradék kelkáposzta. Fedjük le tejföllel és tegyük 180 foka 40 percre a sütőbe.
Melegen tálaljuk.