Rakott karfiol - Laktató és nagyon finom

A rakott ételek általában nagy sikert aratnak a vendéglátók körében, hiszen nem csak, hogy egyszerű elkészíteni őket, nagyon laktatóak. Ennek ellenére sokaknak annyira ízlik, hogy nem bírják repetázás nélkül.

Hozzávalók

  • 2 fej karfiol
  • 1/2 kg darált hús
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • olaj
  • vöröshagyma
  • bors
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés
Készítsünk pörköltalapot: a hagymát olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. Ezután jöhet bele a só és a bors, ízlés szerint egyéb fűszerek. Eközben főzzük ki a rizst. A karfiolt enyhén sós vízben főzzük meg, de csak annyira, hogy a torzsája megpuhuljon. Szűrjük le, majd mikor minden kész, következhet a rétegezés. Egy hőálló edénybe helyezzünk bele egy adag karfiolt, erre egy réteg darált húst, majd tejfölt, rizst, és kezdjük előről. A legtetejére reszelt sajt kerüljön. 175 fokon, nagyjából 20-25 percig süssük.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Bár még nagyon kicsi, már most látszik, hogy Lajos herceg egy igazi karakter, új hobbija pedig kitűnően passzol energikus személyiségéhez – édesapja azonban nem kifejezetten örül ennek.
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Fashion&Beauty
Letícia királyné egy bordó színű, testre simuló garbóruhában kápráztatott el mindenkit, amikor a minap egy díjátadó ünnepségen vett részt Sevillában.
Fashion&Beauty
Ha már kezded megunni az őszi színpalettát, de még nem állsz készen egy merész ünnepi pirosra vagy csillámos dizájnra, akkor ezek a gazdag és hangulatos körömárnyalatok tökéletesen megidézik az...
Lifestyle
A Bika ma találkozhat valakivel, akinek sokkal többet jelent, mint azt gondolná. Napi horoszkóp.