Rakott Hasselback burgonya - Próbáld ki!
Sokak kedvencét, a Hasselback burgonyát rakott formában is elkészíthetjük felturbózva minden földi jóval. Szeretnéd kipróbálni? Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1,5 kg burgonya
- 2 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 csésze tej
- ½ csésze tejszín
- 100 g sajt
- 60 g sonka
- 2 ek apróra vágott friss zsálya
- 2 ek friss rozmaringgal
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd óvatosan vagdossuk be a tetejét keresztben. Sózzuk meg, locsoljuk meg olívaolajjal és tegyük bele egy tepsibe. A burgonya réseibe tegyünk az aprított fokhagymából és 220 fokos sütőben süssük 30 percig. Ezt követően öntsük rá a tejet és a tejszínt, és süssük további 20 percig. Ekkor a burgonyát kés segítségével óvatosan húzzuk szét és a résekbe tegyük a reszelt sajtot, a felkockázott sonkát, a zsályát és a rozmaringot. Végül 15 percre még tegyük vissza a sütőbe, ezt követően tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!