Püspökkenyér - Az egyik legegyszerűbb karácsonyi sütemény

A püspökkenyér egy hagyományos karácsonyi sütemény az ünnepekre. Ha nehéznek hitted az elkészítését, görgess lejjebb és mutatjuk a tuti a receptet, így nagyon egyszerű lesz! Sütésre fel!
Hozzávalók
- 4 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg durvára vágott dió
- 14 dkg mazsola
- 14 dkg aszalt gyümölcs
- 14 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket keverjük el a liszttel, olvasszuk fel a margarint, majd öntsük rá az előzőekre. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tésztához. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába. Öntsük a masszát zsírozott, lisztezett őzgerincformába és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. Tegyük félre egy kis időre, de mielőtt teljesen kihűlne, borítsuk ki egy vágódeszkára. Szeleteljük fel és tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: pinterest.com
Oldalak
