Egy szuper étel, amit a kezdők is bevállalnak - A tökéletes pulyka titka
Adunk néhány tippet, és egy receptet is ajánlunk.
Egyszerűbb, mint hinnéd
Ha kiskorodban a fára mászást és a homokozást választottad a konyhában lábatlankodás helyett, bizonyára kiestek alapvető ismeretek az ételek készítésével kapcsolatban. Ha épp hiányoztál anyukád szoknyája mellől, miközben a húsok előkészítésével foglalatoskodott, akkor a következő tippekkel behozhatod a lemaradást.
Klopfolás
A pulykát alapvetően nem szükséges klopfolni, ha túl vastagra sikerült szeletelni a mellét, lazíthatjuk a rostokat egy kis veréssel, ami lapíthatja és a roncsolással még könnyebben emészthetővé teszi a húst. A klopfoló kalapácsot mártsuk vízbe, hogy a hús ne ragadjon rá, és a szelet mindkét oldalát egy-két erőteljes ütéssel lazítsuk. Mindig a szelet szélénél induljunk és haladjunk körkörösen a közepe felé, így biztosan nem szakad ki a hús és egyenletes szeleteket kapunk. A széleken maradó esetleges hártyákat aprón vagdaljuk be, hogy sütés közben ne zsugorodjanak össze.
"A pulyka kifejezetten kezdőknek ajánlott, mert néhány egyszerű lépéssel előkészíthető a sütéshez. Négy apró trükkel tökéletes állagúra formálható" – magyarázza Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya.