Pisztráng hollandi mártással

Sajnálatos módon nagyon kevés halat fogyasztunk a mindennapjainkban. Reméljük, hogy ennek a szuper receptnek köszönhetően ez megváltozik.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 dl fehérbor
- 4 dl hollandi mártás
- só
A mártáshoz
- 30 dkg vaj
- 12 tojás sárgája
- 3 dl víz
- 1 citrom
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés
A kibelezett, jól megmosott, megsózott pisztrángokat egy kivajazott tűzálló tálban, fehérborban, zsírpapírral letakarva kb. 10-12 perc alatt megpároljuk.
Közben vízgőzön készítsük el a hollandi mártást, melyhez felolvasztjuk a vajat. A tojások sárgájához hozzáadjuk a vizet, majd megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűzön, habverővel felverjük. Ezután a vízgőzről levesszük, és további keverés közben az írótól különvált vaj tiszta részét lassú csurgatással hozzáadjuk. Szűrt citromlével és őrölt fehérborssal ízesítjük. Akkor jó, ha bársonyosan sima lesz az állaga. Tálalásig vízgőzön tartjuk.
A pisztrángokat tálaláskor vonjuk be a mártással, majd citromkarikákkal díszítsük, és újkrumpliból készült vajas burgonyával találjuk
Fotók: becauseilikechocolate.com
Oldalak
