Pestos rizottó - Olasz varázslat

A rizottó nemcsak az olaszok számára megunhatatlan rizses étel. Valószínűleg köszönheti ezt annak, hogy ezerféleképpen lehet elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 35 g vaj
  • 200 g rizs
  • 90 ml száraz fehérbor
  • 700 g zöldséges csontlé sertéscsontból
  • 450 g hideg vaj felkockázva
  • 75 g kemény sajt finomra reszelve
  • 20 g szeletelt mandula
  • Grana Padano kemény sajt
  • Pesto ízlés szerint

Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Az olivaolajat és a vajat tegyük egy serpenyőbe és dinszteljük meg rajta a hagymát. Mossuk meg a rizst, majd adjuk a hagymához. 1-2 perc után jöhet hozzá a bor és az alaplé. Kb. 15 perc múlva a rizs felszívja a bort és az alaplevet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felkockázott vajat is majd a sajtot.

Tálaláskor tegyük rá a pestot és a megpörkölt mandulát a sajtokkal együtt.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Tegnap este lezajlott a 15. Budapest Central European Fashion Week, melynek keretén belül közel 50 hazai és régiós márka legújabb őszi-téli kollekcióit tekinthették meg az érdeklődők az Apollo...
Sztárok
A Saturday Night Live című legendás amerikai szkeccsműsor debütálásának 50. évfordulója alkalmából a készítők nagyszabású ünnepséget rendeztek, ahová azokat a hollywoodi nagyágyúkat is meghívták,...
Fashion&Beauty
A 62 éves hollywoodi színésznő A szer című tavalyi testhorrorral tért vissza szakmája élvonalába. Moore a jelenlegi díjszezon egyik nagy kedvezményezettje, aki természetesen a 2025-ös BAFTA-gálán is...
Sztárok
Csodásan festettek a sztárok a 15. BCEFW-en.
Lifestyle
Mindenkinek baltával faragott véleménye van arról, hogy milyen összetevők is kellenek a tökéletes rántottához. Egy neves brit séf most elárulta, mi is szükséges ahhoz, hogy az ínycsiklandó reggeli...
Utazás
Újult erővel támadnak a mínuszok: január legkegyetlenebb hidege is eltörpül amellett, amit a cudar február tartogat számunkra.