Pestos rizottó - Olasz varázslat
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A rizottó nemcsak az olaszok számára megunhatatlan rizses étel. Valószínűleg köszönheti ezt annak, hogy ezerféleképpen lehet elkészíteni.
Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 35 g vaj
- 200 g rizs
- 90 ml száraz fehérbor
- 700 g zöldséges csontlé sertéscsontból
- 450 g hideg vaj felkockázva
- 75 g kemény sajt finomra reszelve
- 20 g szeletelt mandula
- Grana Padano kemény sajt
- Pesto ízlés szerint
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Az olivaolajat és a vajat tegyük egy serpenyőbe és dinszteljük meg rajta a hagymát. Mossuk meg a rizst, majd adjuk a hagymához. 1-2 perc után jöhet hozzá a bor és az alaplé. Kb. 15 perc múlva a rizs felszívja a bort és az alaplevet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felkockázott vajat is majd a sajtot.
Tálaláskor tegyük rá a pestot és a megpörkölt mandulát a sajtokkal együtt.