Perfekt amerikai csokis keksz – egy igazán megúszós finomság
Mindig is tetszett az amerikai filmekben az a kerek kis csokis süti, amit a kávé mellé adnak, de itthon csak kevés helyen kapni? Pedig egyszerűbb, mint gondolnád és majdnem biztos, hogy a hozzávalók többsége is megtalálható a konyhádban.
Hozzávalók kb 40 darabhoz
- 200 g étcsoki
- 10 g sütőpor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 270 g liszt
- 1 mk instant kávé
- 150 g barna cukor
- 120 g cukor
- 170 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
Elkészítés
Az étcsokit kisebb darabokra vágjuk, és összekeverjük a sütőporral, keményítővel, sóval, liszttel és az instant kávéval. A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzákeverjük a tojást, tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (kb. 12-14 perc alatt) aranybarnára sütjük.
Ha megvagy, ne feledd mellőle a kávét, hogy teljes legyen az amerikai élmény!