Egy igazi pénztárcakímélő, diétás ebédötlet: Zöldséges rizssaláta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/rizssalata_123rf_lead.jpg?itok=bJum_FSt)
Olcsó fogás, ami ebédnek és vacsorának is megállja a helyét.
Zöldséges rizssaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 10 dkg gomba
- 10 dkg koktélparadicsom
- 8 ek olaj
- 7 dl húsleves (leveskockából)
- 2 citrom leve
- 2 tk fehér mustármag
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db cukkini
- 1 ek mustár
- 1 tk cukor
- só, bors
Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Felöntjük a levessel, és letakarva puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Míg a rizs fő, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a cukkinit megmossuk, megtöröljük, és vékony karikákra legyaluljuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, a paradicsomot pedig megmossuk és kettévágjuk. Az öntethez a citrom levét, a mustárt, a cukrot 4 evőkanál olajjal jól összekeverjük, a maradék olajban pedig aranybarnára pirítjuk a mustármagot. A kihűlt rizst nagy salátástálba tesszük, a zöldségeket lazán belekeverjük. Leöntjük az öntettel, megszórjuk a pirított mustármaggal, ráöntjük azt az olajat is, amelyben a mustármag pirult, és már tálalhatjuk is.