Tejszínes oldalas tepsis krumplival - Egy klasszikus magyaros kicsit másképp
A tökéletes kombináció.
Tejszínes oldalas tepsis krumplival
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6 szelet oldalas
- ½ dl olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 2 fej fokhagyma
- 5 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- majoránna
- só, bors
Elkészítés:
Az olajból 1 fej megtisztított fokhagymával, sóval, borssal és majoránnával páclevet készítünk, a húsra kenjük, és legalább 1-2 óráig állni hagyjuk. Tepsibe teszünk a pácléből egy kicsit, és belepakoljuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát, a karikákra vágott hagymát, és a maradék felszeletelt fokhagymát. Erre tesszük az oldalast és a paradicsomot, ezután pedig fóliával letakarva, 200 fokos sütőben fél óráig pároljuk. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és a húsra öntjük az enyhén megsózott tejszínt. Mikor az oldalas minden oldala szép pirosra sült, megszórjuk a reszelt sajttal, és aranybarnára pirítjuk.