Pavlova tortája erdei gyümölcsökkel - Liszt és cukor nélkül!

A Pavlova torta kétségtelenül a világ egyik legfinomabb desszertje. Gondolnád, hogy még ezt is el lehet készíteni diétásan? Szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője máris megmutatja, hogyan!
Hozzávalók:
A habcsókhoz:
- 4 db M-es tojás fehérje
- Csipetnyi só
- 1 ek. almaecet
- 2-3 ek. eritrit (ízlés szerint)
- 4 ek. tápióka liszt
A “tejszínhabhoz”:
- 2 db M-es tojás fehérje
- 1 mk. citrom
- 1 kk. tápióka keményítő
- 1 ek. eritrit
- 1 ek. kókuszkrém
Elkészítés:
Habcsók elkészítése:
Verjünk fel kemény habbá tojásfehérjét úgy, hogy felverés előtt csipetnyi sót tegyünk hozzá, továbbá 1 ek. almaecetet. Az almaecet és a keményítő kölcsönhatásba fog lépni egymással a sütés idején és így képződik majd a habcsókon egy keményebb hártya. A hab felverése közben adagoljunk hozzá eritritet. A habba tápióka lisztet szórunk és kanállal, laza mozdulattal elkeverjük, hogy a hab ne essen össze. Melegítsük forróra a sütőt.
A már kemény a habot egy enyhén kizsírozott formába öntsük (pl. csatos nagy tortaforma), majd minimális hőfokon – lassan süssük meg a nagyméretű habcsókot. Ránézhetünk a süteményre – kb. 15-20′ alatt megsül. A tésztát süteménylapáttal szedjük le a sütőlapról – Óvatosan dolgozzunk! Az éppen otthon lévő lévő gyümölcsökből – pl. mélyhűtött ribizli, mandarin, kiwi vagy erdei gyümölcs keverékből (25 dkg) lehet tenni a torta tetejére.
“Tejszínhab” elkészítése:
Verjünk fel tojásfehérjét – citromlé hozzáadásával – kemény habbá. A habverés folyamatában tegyük hozzá az édesítést is. Amikor a hab kész, akkor a tápióka keményítőt lazán szórjuk rá, majd kanállal könnyedén keverjük a hozzá. A kókuszkrémet is hasonlóan lazán keverjük a “tejszínhabhoz”. Paleo tejszínhabot – a link alatt lévő más módszerekkel is lehet készíteni! Az alábbi óriás habcsók 10 tojás fehérjéjéből készült. Ha nagyobb sütit készítünk, akkor arányosan növelni kell a hozzávalókat!
Olvasd el ezt is!
Somlói galuska paleósan - Puha piskóta lágy csokoládékrémmel, tejszínhabbal
Egyik kedvenc desszertünk a somlói galuska. Hát, lehet ellenállni a lágy piskótának és a finom krémnek? Aligha...
Oldalak
