Pavlova torta csodás gyümölcskoronával - A legfinomabb desszert
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A gyönyörű balettáncosról elnevezett orosz édesség nem csupán szép, de habkönnyű is, és egyszerű elkészíteni. Aki eddig azért nem sütött pavlovát, mert félt tőle, ezután a recept után bátran fog nekiállni a habos kényeztetésnek.
Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 250 g porcukor
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál ecet
- 20 ml habtehjszín
- eper, málna, áfonya, bármilyen gyümölcs ami szezonális
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgéppel verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, kukoricalisztet és ecetet, majd dolgozzuk el a keveréket a habban, ameddig fényes masszát nem kapunk. Szilikonos sütőpapírra kör alakban halmozzuk föl a habot úgy, hogy mélyedést hagyjunk a közepébe. 150 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig. Amíg kihűl az alap, verjük kemény habbá a habtejszínt, majd púpozzuk a tetejére és szórjuk rá a gyümölcsöket is.