Pásztortarhonya egy kicsit másképp - A kísérletező kedvűeknek
Néhány héttel ezelőtt már megosztottuk veletek a pásztortarhonya elkészítési módját. Aki azonban hajlandó arra, hogy eltérjen a hagyományos recepttől, és minden földi jóval felturbózza ezt az isteni magyaros fogást, az jól figyeljen! Íme, a pásztortarhonya egy kicsit másképp!
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 1 szál parasztkolbász
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 db nagyobb burgonya
- 50 dkg tarhonya
- 4 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés
Első lépésként pirítsuk meg a szalonna felét, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Tegyük rá a zúzott fokhagymát, a felaprított paprikát, a paradicsomot és a csípős paprikát, és pároljuk 8-10 percig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá köménymagot. Pár percig hagyjuk, hogy a keverék felpiruljon, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.
Egy másik edényben süssük föl a szalonna másik felét, majd pirítsuk meg rajta a tarhonyát. Ha a hús már puha, akkor keverjük össze a tarhonyával, tegyük bele a felkockázott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, és főzzük finomra. Bár az elpárolgó vizet egy kicsit mindig pótolnunk kell, törekedjünk arra, hogy mire minden megpuhul, addigra ne maradjon az ételen sok lé.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!