A legjobb alakbarát köret krumpli helyett - Tejszínes zöldségek
Rizs, tészta és burgonya... Ugye, Te is unod már ezeket a köreteket? Akkor készíts ezúttal egy egészségesebb verziót zöldségekből! Meglátod, nagyon finom lesz.
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 2 pórhagyma
- 2 karalábé
- 2,5 dl húsleves
A mártáshoz
- 12 dkg margarin/vaj
- 4 ek tejszín
- 2 tojássárgája
- 1 kk citromlé
- só, bors, cukor
Elkészítés
A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Egy kis margarinon pároljuk meg pár perc alatt, majd öntsük rá az alaplevet. Főzzük addig, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Közben a margarint forrósítsuk fel egy másik edényben, a legjobb, ha gőz fölött csináljuk. Lassan keverjük bele a tojássárgákat és a tejszínt. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal és egy kis cukorral. Tálaláskor a mártást csorgassuk a zöldségek tetejére és ha kedvünk tartja, szórjuk még meg egy kis aprított petrezselyemmel.