Parmezános-petrezselymes bundában sült gombák - Szeretni fogod
Ha szereted a gombát és szívesen feldobnád valamivel a hagyományos rántott verziót, készítsd el a következő receptet! Csak egy kis parmezánt kell hozzá, az íze pedig mennyei lesz!
Hozzávalók
- 20 fehér csiperke
- 1 és 1/4 csésze zsemlemorzsa
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- 2 tojásfehérje
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1/2 tk só
- 1 tk fekete bors
Elkészítés
Egy lapos tálban keverjük el a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagyma port, a sót, a borsot és petrezselymet. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét. A megtisztított gombákat először forgassuk meg a tojásfehérjében, majd a zsemlemorzsás keverékben. 230 fokon 10-15 perc alatt süssük meg a gombákat és rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!