Recept

Paradicsomos zöldség curry

Sokan járunk indiai étterembe, hogy kiszélesítsük tapasztalatainkat a nemzetközi konyhák terén. Aki oda van az indiai ízvilágért, de nem akar mindig kimozdulni, hogy étterembe mehessen, otthonába is beköltöztetheti az indiai konyhát.

Előveszünk egy nagy lábast, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd kis olajon megpuhítjuk. Hozzáadjuk a curry port, a kimagozott és apróra vágott chilit, és a darált mandulát, majd pár percig kevergetjük. Egy kevés olajjal felöntjük, majd beleszórjuk a darabokra vágott krumplit és répát. Ez után beleöntjük a paradicsompürét, és addig adagolunk hozzá vizet, amíg a zöldségeket el nem lepi a szósz. Megkeverjük, és 25 percig hagyjuk forrni. Amíg fő a lábas tartalma, addig előveszünk egy serpenyőt, amibe beleöntjük a maradék olajat. Miután kellően felmelegedett, beleszórjuk a

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

Hozzávalók

  • 2 evőkanál növényi olaj (vagy ghee)
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél evőkanál curry por
  • 1 db zöld chili paprika
  • másfél evőkanál darált mandula
  • 35 dkg krumpli
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (400ml)
  • fél teáskanál garam masala por
  • fél fej karfiol
  • 1 maréknyi kesudió
  • 1 maréknyi koriander levél

Elkészítés

Előveszünk egy nagy lábast, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd kis olajon megpuhítjuk. Hozzáadjuk a curry port, a kimagozott és apróra vágott chilit, és a darált mandulát, majd pár percig kevergetjük. Egy kevés olajjal felöntjük, majd beleszórjuk a darabokra vágott krumplit és répát. Ez után beleöntjük a paradicsompürét, és addig adagolunk hozzá vizet, amíg a zöldségeket el nem lepi a szósz. Megkeverjük, és 25 percig hagyjuk forrni. Amíg fő a lábas tartalma, addig előveszünk egy serpenyőt, amibe beleöntjük a maradék olajat. Miután kellően felmelegedett, beleszórjuk a garam masala port, a rózsákra tördelt karfiolt és a kesudiót. Körülbelül 5 percig sütjük, majd beleöntjük a lábasba. Hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Amikor a zöldségek már puhábbak, de azért még ropognak, hozzáadjuk a koriandert. Tálalhatjuk párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel, chutney-val vagy raitaval.

Ha szeretnéd levezetni ezt a fogást valami süteménnyel, remekül illik hozzá a mandulás sütemény.

Oldalak

Recept
Home&Design
Több mint harminc év kellett hozzá, de a nézők végre kiszúrták azt, ami eddig végig ott volt a szemük előtt. És most már nincs visszaút.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy egyes élelmiszerek esetében jobb döntés, ha friss helyett fagyasztottat választasz? Pedig több táplálkozási szakértő is erre esküszik!
Fashion&Beauty
Télen a sötétebb árnyalatok uralják a gardróbot, pedig egy bizonyos világos alapdarab képes frissességet és eleganciát vinni még a leghidegebb napokba is. Idén a stílusguruk újra felfedezték ezt a...
Sztárok
Katona Szandra rákérdezett az eladónál, hogy tetszett-e neki a csupasz hölgyet ábrázoló kép gyerekkorában, de Fejes Tamás válaszolt helyette.
Sztárok
Az előkelőségek karácsonyi szokásai mindig is különleges érdeklődésre tartottak számot, hiszen ezekben a hagyomány, illetve a tudatosság kéz a kézben jár – és főként igaz ez Katalin hercegnére, aki...
Lifestyle