A tökéletes kombináció – Paradicsomos káposzta ropogós sertésoldalassal
Nincs olyan, aki ellen tudna állni ennek a párosnak!
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók a főzelékhez:
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 l paradicsomlé
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- őrölt kömény
- só, bors
A hús hozzávalói:
- 80 dkg oldalas
- 4 gerezd fokhagyma
- disznózsír
- majoránna
- só, bors
A főzelék elkészítése:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, felnégyeljük, majd a torzsáját is kivesszük, aztán vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint köménnyel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és körülbelül 30 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. A lisztből és az olajból világos színű rántást készítünk, és ha kicsit kihűlt, felengedjük a paradicsomlével, és az előzőleg vízzel simára kevert sűrített paradicsommal, majd a káposztához öntjük és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és további 10 percig főzzük.
A hús elkészítése:
Az oldalast sós vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tepsibe helyezzük, és alaposan bedörzsöljük a sóval, borssal, majoránnával és az összezúzott fokhagymával, majd forró zsírral leöntjük, és előmelegített, 190 fokos sütőben pirosra sütjük.