Paradicsomos káposzta oldalassal: tökéletesen harmonizáló ízek

A paradicsomos káposzta is a hagyományos ízvilág egyik képviselője, a tradicionális finomságok pedig sosem mennek ki a divatból. Jöhet a recept?
Hozzávalók
- 2 kg (húsos) oldalas
- 4 ek olaj
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek egész köménymag
- 6 db babérlevél
- 2 l paradicsomlé
- kb. fél l víz
- 1 nagy sűrített paradicsomkonzerv
- cukor (ízlés szerint, de el is hagyható, ha valaki nem szereti édesen)
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek liszt a sűrítéshez (ha szükséges)
Paradicsomos káposzta oldalassal - Elkészítés
A káposztafejet felnégyeljük, eltávolítjuk a torzsáját, legyaluljuk és félretesszük. Az oldalast tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk, majd forró olajon (közepes lángon, nagyobb fazékban) pár percig sütjük, majd félretesszük letakarva. A hús sütése közben a hagymákat felaprítjuk/szeleteljük, az olajba dobjuk és kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk-borsozzuk és megkeverjük. Kevés vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. Amikor összeesett a káposzta, annyi vizet adunk még hozzá, hogy ellepje. Ha megpuhult, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a cukrot. Kóstoljuk meg! Ha nem elég sűrű a "főzelék", akkor liszttel sűrítjük. Oldalassal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Lapozz az egy edényes babos pörkölt és a medvehagymás lusta lángos receptjéért is!
Fotó: Groundednutrition.com
Oldalak
