Indiai curry-s csirke: pikáns, szaftos és utánozhatatlan
Imádunk a világ konyháinak specialitásaiból válogatni, ezúttal Indián van a sor, ezért persze a különleges fűszerezésű curry-s csirke a befutó.
Hozzávalók (4 személyre)
- 2 csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 ek curry por
- fél citromból nyert citromlé
- fél dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
Curry-s csirke - Elkészítés
A hagymát kevés olajon felaprítva megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét, majd folyamatosan kevergetve várjuk, hogy kifehéredjen. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot és a kókuszreszeléket, a végén fűszerezzük (só, bors). Ráöntjük a tejet és fedő alatt pároljuk (ha elfőtte a levét, adhatunk még kis tejet hozzá). Citromlével pikánsabbá tesszük, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejszínt, hogy pörköltszerű legyen. Rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!