Retró egy kis extrával – Klasszikus paradicsomleves sajttal és pirított kenyérkockákkal
Pont olyan, ahogyan a menzán készítették, mi azonban az ízek kedvéért belevittünk egy kis csavart.
Paradicsomleves sajttal és pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé
- 1 fej hagyma
- 1 zeller
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- só, bors
- cukor (ízlés szerint)
- oregánó
- bazsalikom
- reszelt sajt
- pirítóskockák
Elkészítés:
A lisztből és az olajból rántást készítünk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítünk, ízlés szerint pedig cukorral édesítünk. A hagymát egészben, a zellert pedig kettévágva beledobjuk, ezután pedig a levest körülbelül 20-25 percig főzzük, majd a hagymát és a zellert eltávolítjuk. A kész levest még forrón, reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.