Padlizsán krémleves
Egyik kedvenc zöldségem a padlizsán, imádom rántva, pároltan vagy kenyéren padlizsánkrémként. Levest eddig még nem készítettem belőle, de rájöttem, hogy krémlevesnek is isteni! Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ennek a szupersütőnek hála nagyon gyorsan el is készül.
Hozzávalók 4 főre
- 20 dkg padlizsán
- 1 l zöldségleves
- 1 dl 20%-os főzőtejszín
- oregánó
- lestyán
- petrezselyem
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk kisujjpercnyi darabokra. Tegyük hőálló tálba, majd öntsük rá a zöldséglevest. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd botmixerrel pépesítsük össze. Öntsük hozzá a tejszínt és fűszerezzük oregánólevelekkel. Tegyük vissza főni, hogy a tejszín egyet forrjon a levesünkkel.
Tálalás előtt szeleteljük fel vékonyra a fokhagymát, és oregánóval együtt kevés olajon pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
Ezt is ajánljuk: Csőben sült válogatás tartármártással és gyömbérrel - Katt ide!