Őszies gyümölcssaláta - Vitaminbomba a hideg időre
Lassan vége a gyümölcsszezonnak, így élvezzük ki, amíg még lehet. Ráadásul maximum negyedórát vesz igénybe, ez a nagyon egészséges és finom saláta elkészítése.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 60 g banán
- 50 g narancs
- 60 g zöld szőlő
- 50 g alma
- Tiple Sec likőr
Elkészítés
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először a banánokat kockázzuk fel. A szőlőket félbevágjuk, ha magosak, ki is magozhatjuk őket. Az almát apróra kockázzuk. A narancsot kifilézzük úgy, hogy a két végét levágjuk a gyümölcsnek, majd az egyik vágott felületre ültetve, függőlegesen, fentről lefelé vágva lefejtjük a narancs héját, Az így kapott héjmentes gyümölcs gerezdjeiből késsel kivágjuk a gyümölcshúst úgy, hogy a hártyák a helyükön maradjanak. Az így kapott filézett narancshúst vágjuk félbe. A felaprított gyümölcsöket mind tegyük a hideg vizes tálba, amelybe öntsünk ízlésünknek megfelelően kevés Triple Sec likőrt.
Egy óra hűtőben érlelés után a gyümölcsöt lecsurgatva csészékben szervírozzuk.