Szaftos, villámgyors és nagyon őszi: Szőlős serpenyős pulykamell kagylótésztával
Isteni ebédötlet, hogy ne kelljen órákig állnod a konyhában.
Szőlős serpenyős pulykamell kagylótésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 30 dkg piros szőlő
- 25 dkg kagylótészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- 1 dl zöldségleveslé
- fél dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A forró olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, amit fehéredésig sütünk. Rászórjuk a megmosott, kimagozott, csíkokra metélt kaliforniai paprikákat, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítjük, és magas tűzön összepirítjuk. Rászórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, meglocsoljuk a zöldséglevessel, és közepes lángon 1-2 percig pároljuk. Közben a kagylótésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a pulykaraguhoz öntjük, magas tűzön összeforgatjuk, és forrón tálaljuk.