Sütőtökkrémleves: Az ősz kedvenc étele, amit még a gyerekek is imádni fognak
A szezon elmaradhatatlan étele.
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 750 ml zöldség/csirkehúsleves alaplé
- 250 ml víz
- szerecsendió
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
Hámozzuk meg a sütőtököt, majd vágjuk apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát fonnyasszuk meg a vajon, adjuk hozzá a sütőtököt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül öntsük fel az alaplével és a vízzel. Forraljuk fel nagy lángon, majd forrás után vegyük lejjebb, és hagyjuk, hogy a tök teljesen megpuhuljon – ez körülbelül 10 perc. Ezután vegyük le a tűzről a zöldségeket, és botmixer segítségével turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a tejszínt is, ízesítsük őrölt szerecsendióval, és alaposan keverjük meg. Tálaljuk forrón, pirított tökmaggal és reszelt sajttal.