Elkapható-e a koronavírus élelmiszereken keresztül?

Kiderült, veszélyben vagyunk-e vásárláskor vagy étteremben való fogyasztáskor.
Vírushelyzet
Hónapok óta tart a COVID-19 járvány, így még mindig aggodalomra ad okot, ha zárt térben tartózkodunk több idegen emberrel, valamint ha meg kell-e érintenünk a közösen használt eszközöket - a bevásárlókosár fogantyújától kezdve a liftgombokon és a tömegközlekedés kapaszkodóin át egészen a hitelkártya-olvasó billentyűzetéig. Az üzletekben és több hatósági intézményben maszkot kell viselni, a padlókon pedig jelölések vannak, amelyek emlékeztetik az embereket, hogy megfelelő távoltságot tartsanak, legalább 1,5 méterre álljanak egymástól. Sőt, sok közösségi helyen már ingyenesen elérhetővé tették a kézfertőtlenítőszert belépéskor.
A megelőzés mellett is sokan aggódnak amiatt, hogy a napi rendszerességgel elfogyasztott élelmiszerekkel esetlegesen bejuttatható a vírus - ennek validitásáról pedig a HealthLine cikke értekezik egy hosszabb összeállításban.
Kiderült, hogy megfertőzhetnek-e bennünket az élelmiszerek a koronavírussal vagy sem
Lapozz a részletekért!
Fotó: 123rf.com
Oldalak
