Omlós vajkaramella - Recept
Néha mindenki vágyik egy kis édes kényeztetésre, ilyenkor tökéletes lehet az omlós, puha vajkaramella! Ezt biztosan imádni fogod!
Hozzávalók
- 25 dkg kristály cukor
- 5 dl tej
- 4 dkg vaj
Elkészítés
A tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá és szép barnává válni, akkor zárjuk el alatta a tüzet. Azonnal hozzáadjuk a hideg vajat, kb. 2 percig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ne felejtsük el folyamatosan kevergetni, hiszen nagyon könnyen odaéghet. Sütőpapírra kisimítjuk az elkészült masszát, majd miután kihűlt, kockákra szeleteljük.
Ezt is ajánljuk: Áfonyás sajttorta