Királyi reggeli hétvégére - Csokoládés szuflé omlett gyümölcsökkel
A hétvége például arra is jó, hogy végre a reggeli szendvics vagy zabkása helyett valami extrával jutalmazzuk meg magunkat. Ez a csokis szuflé omlett nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem egyszerű is!
Hozzávalók:
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 főre
- 4 db tojássárgája
- 8 + 6 tk. kristálycukor
- 2 tk. vaníliakivonat
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 8 db tojásfehérje
- 20 g vaj vagy margarin
- 2 marék bogyós gyümölcs (eper, málna, áfonya stb.)
- 250 ml alacsony zsírtartalmú joghurt (vaníliás)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük egy tálba a tojások sárgáját, 8 tk. cukrot, a vanília kivonatot és a kakaót. Keverjük el egy fakanállal.
Öntsük a tojásfehérjét egy nagy tálba és botmixerrel keverjük közepesen kemény habbá. Ekkor kezdjük több részletben hozzáadni a maradék cukrot. Verjünk belőle kemény habot.
Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot a kakaós krémbe. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze nagyon a habot.
Tegyünk a tűzhelyre egy nagy méretű, hőálló vagy fém nyéllel ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt, dobjuk bele a margarint és hevítsük fel.
Öntük bele a tésztát és süssük 2-3 percig.
Tegyük az előmelegített sütőbe. Akkor van kész, amikor piskótaszerűen felfújódik.
Vegyük ki a sütőből, helyezzük a gyümölcsöket és a joghurtot a közepére, hajtsuk félbe és tálaljuk.
Tipp: Az omlett nagyon gyorsan megsül és csak frissen, forrón az igazi. Készíts elő minden tölteléket, mielőtt magát az omlettet elkezded.