Olcsó és finom - Kelkáposzta főzelék

Bár a káposzta egy eléggé megosztó étel, érdemes megkóstolni a főzelék változatát. Édeskés, kellemesen lágy íze sokakat magával ragadhat. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- egy közepes fej káposzta
- 5 nagyobb burgonya
- egy közepes fej vöröshagyma
- 1 mk. köménymag vagy fél mk. őrölt kömény
- bazsalikom
- só
- 3 ek. liszt
- 2 ek. olaj
Elkészítés
A megtisztított káposztának kivágjuk a torzsáját. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket nagyjából háromszoros vízben tegyük fel főni. Fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még.
Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk!
Oldalak
