Epres rakott palacsinta – egy olcsó, egyszerű, könnyed édesség
Szülinapi tortának is tökéletes.
Epres rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 4 nagy tojás
- 840 ml tej
- 80 ml olaj
- 2 tk vanília
- 3 érett banán
- 100 g cukor
- ½ tk só
- 250 g liszt
- ½ tk vaj
- 10 szem eper
- 300 ml tejszín
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
A tojást, a tejet, az olajat, a vaníliát, a banánt, a cukrot, a sót és a lisztet egy turmixgépben simára keverjük. A vajat megolvasztjuk a palacsintasütőben, majd egy kanálnyit merünk az előzőleg elkészített tésztából, amit addig kb. 3 perc alatt megsütünk. A krémhez az eperszemeket összeturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magja ne kerüljön bele. 15 percre hűtőbe tesszük. Eközben egy tálban a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd először az eperpüré felével együtt folytatjuk a keverést, a másik felét már egy spatulával forgatjuk bele. Az epres-tejszínhabos krémből minden palacsinta közé kenünk úgy, hogy a legfelső tésztakorong tetejére is jusson belőle. Félbevágott eperszemekkel díszítjük, majd szeleteljük és mind megesszük.
Ebben a videóban láthatod, hogy mennyire könnyű elkészíteni: