Egy igazi olaszos tészta: Krémes, tejszínes-lazacos penne
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/lazacos_tejszines_penne_123rf.jpg?itok=3K1BniRD)
Egy gyors vacsoraötlet azoknak, akik rajonganak a különlegesebb ízekért.
Tejszínes-lazacos penne
Hozzávalók:
- 400 g füstölt lazac
- 3 evőkanál vaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 csomag penne tészta
- reszelt parmezán
- friss, apróra vágott petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le és rakjuk félre. Amíg a tészta fő, a felaprított hagymát és fokhagymát pároljuk meg a vajon 4-5 perc alatt, majd adjuk hozzá az apróra vágott füstölt lazacot és főzzük további 5-7 percig. Ezután öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük az egészet sóval, borssal, és hagyjuk, hogy a tejszínes ragu felforrjon. Ezt követően vegyük le a tűzről és keverjük össze a kifőtt, leszűrt pennével, tálalás előtt pedig szórjuk meg reszelt parmezánnal és a friss petrezselyemmel, keverjük jól át az egészet, és már fogyaszthatjuk is.