Egy melengető étel a hideg napokra – Tartalmas zellerkrémleves

Gyakorlatilag elronthatatlan receptről van szó.
Tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 1 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A zellert, a burgonyát és a hagymát alapos tisztítás után apróra vágjuk, ezután a vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Ha elkészült, rádobjuk a zellert és a burgonyát, majd átforgatás után felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belerakjuk a fokhagymagerezdet, a leveskockát, az őrölt szerecsendiót (ízlés szerint), valamint sóval, borssal ízesítjük, és annyi ideig főzzük, amíg a zöldségek teljesen puhák nem lesznek. Bot- vagy merülő mixerrel vagy pépesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és újra felforraljuk. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockával tálaljuk.
További két ízletes krémlevesért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
