Így még biztosan nem készítetted az olaszok kedvencét - Gnocchi egy kis csavarral

Az olaszok egyik kedvenc tésztaétele, a gnocchi házilag elkészítve a legfinomabb. A hagyományosan burgonyából és lisztből álló tésztát hagyományos helyett most édesburgonyából készítettük el. Vétek lenne kihagyni.
Édesburgonyás gnocchi
Az olaszok kedvenc tésztaétele egy kis csavarral - édesburgonyás gnocchi
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg édesburgonya
- 400 g liszt
- 100 g búzadara
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint só, bors
- kevés olívaolaj
A szószhoz:
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikon
- 1 kk oregánó
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kakukffű
- 1 kk cukor
- ízlés szerint só, bors
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
- Az édesburgonyákat hámozzuk meg, majd csomagoljuk egyenként alufóliába, fújjuk le egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 1 órát.
- Ha az édesburgonya megpuhult, villával vagy turmixgéppel pépesítsük.
- Az édesburgonya püréhez adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát és a tojássárgát, sózzuk, gyúrjuk alaposan össze.
- A tésztából sodorjunk egyenlő vastagságú rudakat, majd vágjuk nagyjából 2 centis darabkákra.
- A gnocchit forrásban lévő sós vízben süssük készre (akkor jó, ha feljönnek a felszínre).
- Közben a szósz hozzávalóit keverjük és melegítsük össze.
- A kész gnocchit forgassuk meg a szószban és szórjuk meg reszelt sajttal.