Olasz mandulás keksz vaj nélkül - A toszkán finomság
Ez az olasz mandulás keksz, vagy eredeti nevén Cantucci lehet a család új kedvence. Gyorsan elkészül és sokáig eltartható. Az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 250 gramm finomliszt
- 165 gramm cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál narancslé vagy citromlé
- 1/2 teáskanál mandulakivonat vagy 1 teáskanál amaretto
- 2 tojás
- 125 gramm hámozott, nyers mandula
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz összetevőket. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a mézet, a citromlevet, a mandulakivonatot és jól dolgozzuk össze a masszát. Amikor már szép, egyenletes a tészta, hozzáadhatjuk a nyers mandulát is. Gyúrjunk belőle két egyforma hengert, majd tegyük őket a sütőbe 30 percre. Mielőtt felszeletelnénk a tésztát, hagyjuk hűlni 10 percet. A másfél centi széles szeleteket pakoljuk vissza a tepsibe és süssük további 10-15 percig.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!