Olaszországba vágynál? Ha utazni most nem tudsz, készítsd el a világhíres bruschettát

A legtöbben imádjuk az olasz ételeket. A rengeteg isteni tészta-, pizza-, illetve húsétel kavalkádjában nem szabad megfeledkezni a bruschettáról sem, ami sokak szemében szintén dobogós fogás. Most, hogy a piacok roskadoznak a szaftos és illatos paradicsomoktól, érdemes hazai körülmények között is kipróbálni.
Bruschetta
A világhíres olasz bruschetta - a legfinomabb nemzeti étel a tészta és a pizza mellett
Hozzávalók:
- 1 db bagett
- 3 db közepes méretű paradicsom
- 6-7 db friss bazsalikomlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 tk extraszűz olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk szárított oregánó
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A bagettet szeleteljük fel. A szeletek tetejét kenjük meg ízlés szerint reszelt fokhagymával és az olívaolaj felével, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-15 percig.
- Amíg a kenyér pirul, készítsük el a feltétet. A paradicsomokat kockázzuk fel, a bazsalikomot aprítsuk fel, majd az egészet keverjük el a maradék olívaolajjal, a balzsamecettel és az oregánóval. Amennyiben szeretnénk, adhatunk hozzá még egy kevés aprított fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sózzuk.
- Ha a bagett szeletek megpirultak, kanalazzuk a tetejükre a feltétet. Frissen tálaljuk.
Fotó: 123rf.com
Oldalak
