A mediterrán ízvilág varázsa: Olajbogyós parmezános kenyér
A sajjttal, zöld fűszerekkel és paprikával készült kenyér magában is tökéletes, egy szendvicsben vagy valamilyen forró krémleves mellé pedig valóban páratlan ízélményt nyújt.
Olajbogyós-parmezános kenyér
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 3 tojás
- 300 ml író vagy íróval kevert joghurt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 80 g töltött olajbogyó
- 80g sült piros húsú paprika
- 140 g reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál kakukkfűlevél
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma
- Só bors, ízlés szerint
- mustármag
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vajjal vagy olajjal kend ki a sütőformát, majd finoman lisztezd be. Aprítsd fel a zöldségeket, tépd apróra a kakukkfű leveleket. Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, borsot és az őrölt mustármagot. Habverővel verd fel a tojást. Egy másik tálban keverd össze az olajat és az írót / írós joghurtot. Öntsd a tojáshoz és egy habverővel keverd össze. Keverd a lisztbe az olajbogyót, a sült paprikát, a zöld fűszereket és a sajtot. Nyomj mélyedést a közepébe és öntsd bele a tojásos folyadékot. Keverd az egészet addig, míg egy sűrű, ragacsos masszát nem kapsz. Öntsd át az egészet az előkészített formába. Simítsd el a tetejét, kend meg vízzel felvert tojással és díszítsd a tetejét sült paprika-csíkokkal, kakukkfűágakkal, sópehellyel. Süsd 40-45 percig, tűpróbáig, hogy biztosan jól átsüljön.