Nyírségi gombócleves
Egy forró levessel a rossz időről is könnyebb megfeledkezni.
Nyírségi gombócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg borjúhús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg gomba
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 7 dl csontlé
- 10 dkg burgonya
- 1 tojás
- Szerecsendió
Elkészítés:
1. Az apró kockákra vágott borjúhúst a finomra vágott hagymával az olajon pirítsd meg, majd önts rá 2 dl vizet, és fedő alatt párold félig puhára. Ezután add hozzá az apró kockákra vágott zöldséget és ugyancsak felkockázott gombát. Utolsóként tedd bele a zöldborsót, majd szórd meg liszttel, engedd fel a tejszínnel és a csontlével főzd készre.
2. A héjában főtt burgonyából, tojással és szerecsendióval készíts burgonyagombócokat, majd azokat is főzd bele a levesbe.