Recept

Nyírségi gombócleves

Egy forró levessel a rossz időről is könnyebb megfeledkezni.

Nyírségi gombócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg borjúhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl csontlé
  • 10 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • Szerecsendió

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott borjúhúst a finomra vágott hagymával az olajon pirítsd meg, majd önts rá 2 dl vizet, és fedő alatt párold félig puhára. Ezután add hozzá az apró kockákra vágott zöldséget és ugyancsak felkockázott gombát. Utolsóként tedd bele a zöldborsót, majd szórd meg liszttel, engedd fel a tejszínnel és a csontlével főzd készre.

2. A héjában főtt burgonyából, tojással és szerecsendióval készíts burgonyagombócokat, majd azokat is főzd bele a levesbe.

Még két finom receptért kattints a következő oldalra!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Recept
Utazás
A NASA tudósainak egy csoportja 2024 áprilisában átrepült Grönland szigete felett. Még a szakemberek is hüledezni kezdtek, amikor rájöttek, hogy a jégpáncél alatt egy elfeledett város rejtőzik.
Sztárok
Mindketten zseniális színészek voltak, de mégis teljesen másképp közelítették meg a hivatásukat. Ennek ellenére eszükbe sem jutott, hogy rivalizáljanak egymással, sőt - egyes híresztelésekkel...
Lifestyle
Növénytartóként mindannyian találkoztunk már azzal a jelenséggel, amikor egy-egy kedvenc zöld barátunk állapota hirtelen drámai fordulatot vesz. Az egyik pillanatban még buján zöldellő levelekkel...
Home&Design
Dobjuk fel egyedi ünnepi dekorációval otthonunkat, és készítsük el saját adventi koszorúnkat. Idén menő lesz a fenntarthatóság és a minimalizmus, de a klasszikus stílussal sem nyúlhatunk mellé, és az...
Utazás
Az idősebbek sokszor megjegyzik, hogy az ő idejükben sem volt téli gumi, és nem érte őket baleset. Itt jön a nagy kérdés, hogy valóban felesleges felrakni?
Lifestyle
Egy közkedvelt téli italnak hála pikk-pakk lefaraghatsz a makacs kilókból, ráadásul még az ízét is nagyon fogod élvezni.