Nyers, vegán karfiolszárnyak avokádós mártogatóssal - Egészséges és finom
Itt egy különleges karfiolos recept az igazi ínyenceknek! Nem kell se főzni, se sütni, mégis isteni finom, ráadásul a vegetáriánusok és a vegánok is fogyaszthatják. Próbáld ki te is, nem fogod megbánni!
Hozzávalók
A nyers karfiolszárnyakhoz
- egy nagyobb fej karfiol
- 12 db datolya - felhasználás előtt áztassuk vízbe 30 percre
- 1 csésze apróra vágott paradicsom
- 1 evőkanál chilipor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál vöröshagymakrém
- 1 teáskanál őrölt bors
Az avokádós mártogatóshoz
- 1 avokádó
- 1/2 csésze víz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kockára vágott vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 2 teáskanál szárított kapor
- 3/4 teáskanál só
Elkészítés
Pucoljuk meg és szedjük rózsákra a karfiolt. Szárítsuk meg minél jobban, a lehető legkevésbé maradjon nedves. Egy kisebb késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalót, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk bele a karfiolrózsákat, alaposan fedjük be vele őket. Tegyük a karfiolt 118 fokra állított aszalógépbe körülbelül két órára. Hagyjuk a gépben, míg a szósz be nem sűrűsödik és a karfiol meg nem puhul. Ezután tegyük a késes aprítóba a mártogatóshoz szükséges avokádót és citromlevet, keverjük össze alaposan. Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót. Már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!