Nyers mandulás-almás-datolyás golyó - Villámgyorsan elkészül
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A karácsony közeledtével egyre többször gondolkozunk el azon, milyen ételeket és süteményeket készítsünk az ünnepek alkalmából a családnak. A menü összeállítása sosem könnyű, hiszen minden elvárásnak meg kell felelni. Most egy olyan édességet mutatunk, amelyet a vegán, a Paleolit-diétát követő és a cukorbeteg rokonok is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók (16 darabhoz)
A golyókhoz
- 1 bögre aszalt datolya
- 1 bögre mandulaliszt
- 3/4 bögre almaszirom
- 1/2 teáskanál fahéj
- egy csipet só
A bevonathoz
- eritrit
- fahéj
Elkészítés
A mandulalisztet és az almaszirmot késes aprítóba tesszük és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a datolyát és a fahéjat. Ezután addig keverjük a masszát, míg össze nem áll. Ha a tészta valamiért mégsem akar összeragadni, öntsünk egy kis vizet hozzá. Vizes kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat és hempergessük őket a fahéjjal elkevert eritritbe.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!