Ezeket imádni fogja a család! A legjobb nyári finomságok egy helyen
Javában tart már a nyár, ami nálunk a jókedvű kerti sütögetések időszaka is. A goodfood júliusi lapszáma tele van jobbnál jobb ötletekkel, amivel feledhetetlenné tehetünk egy-egy ilyen összejövetelt. A jó időt egyelőre bízzuk az égiekre, de minden más trükköt és tippet elleshetsz a magazinból! (x)
Mivel érdemes készülni a grillpartira?
A hamburger vagy a ropogós csirkeszárnyak például ideálisak akkor, ha egy igazán nagy baráti társaságot látunk vendégül. Készüljenek a húsimádók is, mert rögtön két fantasztikus sült marhaoldalas receptet is találhatunk a magazinban: az egyik sörben pácolt, a másik pedig pikáns chilis-Worcestershire-szószos variáció. Extra tipp: a pácolást és a sütést is bízzuk a férfiakra.
- További szuper tippek a júliusi goodfood 10. és 61. oldalán!
Üdítően friss salátafélék
Hiba lenne nem kipróbálni azt a rengeteg friss zöldséget, amitől ilyenkor csak úgy roskadoznak a piacok pultjai. A céklára valamilyen okból első sorban őszi-téli zöldségféleként gondolunk, pedig egész évben kapható, nyáron pedig kifejezetten ajánlott egy-egy húsos vagy halas fogás mellé. A mi aktuális kedvencünk a cékla-paradicsom-lilahagyma kombináció – ellenállhatatlanul friss és izgalmas. Ha pedig nem salátának készítjük el, akkor egy egyszerű pirítóst is feldobhatunk vele!
- Ízletes saláta receptek a júliusi goodfood 59. és 21. oldalán!
Gyümölcsös desszertek – hidegen vagy melegen
Nektarin, sárgabarack, dinnyefélék, bogyós gyümölcsök – szintén olyan mennyiségben állnak most a rendelkezésünkre, hogy hiba lenne, nem készíteni belőlük valami finomat. Ha bevállalósak vagyunk és elegáns tortára vágyunk, akkor a Trifle fagylalttorta a nyerő választás, az egyszerű, gyors megoldások híveinek pedig a Sült nektarin mandulával, mézzel és málnával.
- A gyümölcsös finomságok receptjét a júliusi goodfood 104. és 105. oldalán találod!
Rohanós hétköznapokon
Hiába van nyár, jó esetben egy-egy hét szabadsággal tudunk lazítani az életünkön, de utána vissza kell rázódnunk a mindennapok ritmusába. Hogy a főzés ne jelentsen gondot a nagy hőségben egy-egy fárasztó munkanap után, mutatunk néhány gyorsan elkészíthető fogást, amelyek ráadásul egészségesek is. Kedvencünk a Halloumi- és borsósaláta és a Sertéshúscsíkok nachos salátával.
- A fenti különlegességek elkészítéséhez lapozz a júliusi goodfood 17. és 27. oldalára!