Normandiai saláta recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Aki Franciaország észak-nyugati részén jár, nemcsak a gyönyörű tájat, kis halászfalvakat, kastélyokat csodálhatja meg, de belekóstolhat a világhírű francia camembertbe, az almatermő vidékeknek köszönhetően kortyolhat a calvadosból (almaborpárlat). Ha nem is az igazit az eredeti helyén, de otthon is varázsolhatunk normandiai ízeket az asztalra.
Hozzávalók
- néhány levél friss saláta
- 20 dkg camembert sajt
- 2 db savanykás alma
- kevés póréhagyma
- pirított teljes kiőrlésű kenyérkockák
- kevés őrölt bors
- natúr joghurt
Elkészítés
A zöldségeket és az almát megtisztítjuk. A salátát csíkokra vágjuk, az almát felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Kevés joghurtot őrölt borssal fűszerezünk, majd a salátára öntjük. A tetejét megszórjuk teljes kiőrlésű pirított kenyérkockákkal.