Nektarinos cobbler - a kalapos sütemény

Ha gyors édességet szeretnél, de a crumble - vagyis a morzsasüti - neked kicsit száraz, akkor itt van a testvére, a cobbler. Itt is a gyümölcs érvénysül jobban, de a tészta hangsúlyosabb. Előtte egy hideg őszibarackos gazpacho - és már kést is a menü.
Nektarinos cobbler
Hozzávalók:
- 4-6 nektarin
- 1 tk reszelt narancshéj
- 20 dkg liszt
- fél cs. sütőpor
- 2 ek cukor
- 100 hideg vaj
- 1 felvert tojás
- 1 dl tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Enyhén zsírozzunk egy kisebb tepsit. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tészta hozzávalóit. A nektarinokat magozzuk ki, vágjuk fel (ha nem túl nagyok, akkor elég akár félbe is vágni). A gömbölyű tetejükkel felfelé rakosgassuk bele a tepsibe. Szórjuk meg a narancshéjjal. Kanállal formázzunk kis gömböket - kalapokat - a barackok tetejére.
Süssük 35 percig. Melegen a legfinomabb.